Πιλοτική δοκιμή του συστήματος i-blueculture σε Σκόπελο και Αλόννησο

viber_image_2023-10-27_06-47-29-411

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η πιλοτική δοκιμή του ερευνητικού έργου i-blueculture.

Πραγματοποιήθηκαν 2 αποστολές στα πιλοτικά σημεία του έργου, στην Σκόπελο και την Αλόννησο, τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο αντίστοιχα.

Η πρώτη φάση της πιλοτικής δοκιμής έγινε στο σύγχρονο ναυάγιο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ στη Σκόπελο μεταξύ 26 και 29 Σεπτεμβρίου, όπου σε βάθος 42 μέτρων έγιναν εργασίες προσωρινής  τοποθέτησης για τη δοκιμή του συστήματος.

Ακολούθησε σε δεύτερη φάση το διάστημα μεταξύ 18-27 Οκτωβρίου η δοκιμή του i-blueculture στο πιλοτικό σημείο στην Περιστέρα Αλοννήσου.  Κατά τις υποβρύχιες εργασίες τοποθετήθηκαν προσωρινά στα 50 μέτρα βάθος κάμερες του συστήματος nous.com.gr που μετέδιδαν την εικόνα σε φωτοβολταϊκό σταθμό βάσης στην κοντινή ακτή.

Η εικόνα προβάλλεται πάνω στο τρισδιάστατο μοντέλο των 3.000 αμφορέων του Βυζαντινού ναυαγίου του 11ου – 12ου αιώνα μ.Χ., ενώ σε πραγματικό χρόνο γίνεται αφαίρεση της στήλης νερού και των ψαριών και αναδημιουργία του ίδιου περιβάλλοντος ψηφιακά, και το βίντεο με τους αμφορείς προβάλλεται σε πραγματικό χρόνο.

Η πιλοτική δοκιμή του συστήματος στην Αλόννησο ολοκληρώθηκε με πιλοτική χρήση της εφαρμογής από τους χρήστες, τόσο στην ξηρά με χρήση tablet, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού σεμιναρίου που διοργανώθηκε για το σκοπό αυτό στις 25/10, όσο και στη θάλασσα την επόμενη μέρα στις 26/10 με tablets μέσω γεωαναφερμένου app ενώ βρισκόταν πάνω από το ναυάγιο στην επιφάνεια της θάλασσας.

Δείτε στιγμιότυπα από τις αποστολές για την πιλοτική δοκιμή του συστήματος σε Σκόπελο και Αλόννησο και το εκπαιδευτικό σεμινάριο χρηστών στην Αλόννησο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *