Παρουσίαση του i-blueCulture στο Διεθνές Συνέδριο για την Διαφύλαξη της Ενάλιας Αρχαιολογίας ISCUA ’23 στη Formentera, Ισπανία

53237191539_11f333a0a9_o-1024x683

Το i-blueCulture παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο για την Διαφύλαξη της Ενάλιας Αρχαιολογίας ISCUA’23, που πραγματοποιήθηκε στη Formentera, στην Ισπανία μεταξύ 28 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου 2023. Το Συνέδριο διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια από το Balearic Institute of Studies in Maritime Archaeology (IBEAM)  στο νησί Formentera και έχει ως κεντρικό θέμα την ανάδειξη, προστασία και συντήρηση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το i-blueCulture παρουσιάστηκε στην ενότητα για τις Νέες Τεχνικές (Session 4) την 1η Οκτωβρίου από τον Άγγελο Μαγκλή, εκπρόσωπο του έργου για το Καταδυτικό Κέντρο Σκοπέλου. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με τίτλο: Novel digital approaches to enable virtual accessibility to Underwater Cultural Heritage με επίκεντρο την περιοχή των Βορείων Σποράδων, παρουσίασε αναλυτικά το έργο i-blueCulture, τη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του συστήματος, τους στόχους και τα αποτελέσματα του έργου μέχρι στιγμής.

Στο χώρο του συνεδρίου υπήρχε και το ενημερωτικό φυλλάδιο για το i-blueCulture.

Περισσότερα για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *